WELKOM OP DE BASISSCHOOL!

BASISCURSUS (TOT 8/10 MAANDEN)

De basisschool is voor baasjes met een jonge hond. Wij noemen dit de basisschool omdat wij de opgroei fases van een hond zo veel mogelijk vergelijken met die van een kind. Dit helpt veel baasjes om de verwachtingen van hun jonge hond realistisch te houden.

De jonge hond is geen kleine pup meer en leert dat de wereld vol zit met interessante prikkels. Hij begint zelfstandiger te worden en ontdekt dat sommige dingen heel leuk maar ook spannend kunnen zijn.

Op de basisschool leren de baasjes technieken die nodig zijn voor de vervolg opleidingen. Dit betekent dat de lessen actiever zijn dan op de kleuterschool maar ook dat de baasjes beter leren omgaan met hun omgeving en de emoties van hun hond. De baasjes leren over motivatie en leren beter communiceren met hun hond.

Wanneer de hond in de puberfase komt, zal het baasje door mogen naar de middelbare school.

DE BAASJES LEREN BETER OMGAAN MET HUN OMGEVING EN DE EMOTIES VAN HUN HOND. DE BAASJES LEREN OVER MOTIVATIE EN LEREN BETER COMMUNICEREN MET HUN HOND.
HOE ZIET EEN GEMIDDELDE BASISSCHOOLLES ERUIT?

Wij werken altijd met kleine groepen van maximaal zes baasjes en de jonge honden krijgen ongeveer drie kwartier les om overprikkeling en overbelasting te voorkomen.

De baasjes werken veel aan rust en er ligt veel aandacht op het ontwikkelen van beheerst gedrag. Er is ruimte tussen de honden en er zijn veel oefeningen waarbij de hond om leert gaan met prikkels. De baasjes leren over interactieve beloning momenten en over het gebruik van hun eigen lichaam. De baasjes oefenen met basis vaardigheden die handig zijn tijdens het wandelen of wanneer er iemand op bezoek komt.

Na de les is er tijd vrij gehouden om vragen te stellen en om te voorkomen dat twee groepen elkaar tegen komen in de gang.

WAT LEER JE ALS BAASJE?

Je leert je hond beter lezen zodat je beter kan anticiperen op zijn gedrag. Je krijgt inzichten over de emoties en behoeftes van je hond en hoe je daar gehoor aan kunt geven. Ook leer je verschillende technieken om je hond beter te motiveren en om zijn aandacht vast te houden. Je werkt aan een communicatie model om het leerproces makkelijker, sneller en leuker te maken.

WAT LEERT DE JONGE HOND?

De jonge hond leert dat beheerst gedrag beloond wordt en om beter om te gaan met prikkels. Beter inzicht in zijn eigen lichaam en om obstakels te overwinnen door samenwerking. Een aantal nuttige basis vaardigheden zoals bijvoorbeeld terug komen en wandelen zonder trekken.  De jonge hond leert om beter na te denken en dat zijn gedrag gevolgen heeft.

WAT STOP JE IN JE SCHOOLTAS?
  • Een jonge hond, met het liefst een tuigje.
  • Een lijn, wij oefenen het liefst met elastische lijnen.
  • Een beloningstasje met beloningssnoepjes.
  • Een trek-speeltje.
  • Een plaats-matje/dekentje.
  • Poepzakjes
  • Bij sommige thema’s ( bijvoorbeeld bench training ) adviseren wij om deze zelf mee te nemen. (Dit communiceren wij tijdens de voorgaande les of bij afmelding via e-mail).
EXTRA INFORMATIE

Elke woensdag is er een introductieavond waar je informatie krijgt over onze lessen, de les locatie kunt bekijken en waar je vragen kunt stellen aan de instructeurs.

MEER OVER ONZE INTRODUCTIEAVOND
LESTIJDEN

Maandag:         19:30 t/m 20:15
Dinsdag:           19:30 t/m 20:15
Zaterdag:          11:15 t/m 12:00

Het is ook mogelijk om op het inschrijfformulier een verzoek te plaatsen voor lessen overdag. Bij minimaal 5 verzoeken is het mogelijk dat er een extra groep komt op een door de groep gewenst tijdstip.

PRIJZEN

Wij maken gebruik van een knipkaart waarmee je 8 lessen kunt volgen, de kosten van deze kaart zijn €100,- inclusief btw.

MEER OVER ONZE KNIPKAART
INSCHRIJVEN

Wil jij ook een cool baasje worden?
Schrijf je dan hier in!

INSCHRIJFFORMULIER