WELKOM OP DE MIDDELBARE SCHOOL!

PUBERCURSUS (VANAF 8/10 MAANDEN)

De middelbare school is voor baasjes met een hond die in de puberteit zit. Wij noemen dit de middelbare school omdat wij de opgroei fases van een hond zo veel mogelijk vergelijken met die van een kind. Dit helpt veel baasjes om de verwachtingen van hun hond realistisch te houden.

Voor veel baasjes is de puberteit een hele uitdagende fase. Het lichaam van de hond is verder ontwikkeld en de hormonen gieren in het rond. Waar de kleine pup nog erg afhankelijk was van jou, is de puber zelfstandig en opstandig geworden. Het hondje van de buren is plotseling interessanter en het lijkt alsof zijn oren niet meer werken. Voordat je overweegt om een behang cursus te volgen, kijk dan eerst wat wij voor je kunnen betekenen.

Tijdens de middelbare school gaan de baasjes de technieken die ze geleerd hebben op de basisschool verbeteren en inzetten in andere situaties. De technieken worden aan elkaar gekoppeld en de baasjes leren over de talenten van hun honden. Tijdens de middelbare school verlaten wij, mits de baasjes daar klaar voor zijn, ook geregeld de binnen locatie en gaan we buiten of op locatie oefenen. En net zoals op de middelbare school krijgen de baasjes ook huiswerk.

Uiteraard is er veel aandacht en ruimte voor het pubergedrag en krijgen de baasjes tips hoe ze hier het beste mee om kan gaan.

Wanneer de baasjes en pubers er klaar voor zijn, is er een eindexamen en is het daarna mogelijk om verder te gaan met de vervolg opleidingen.

DE TECHNIEKEN WORDEN AAN ELKAAR GEKOPPELD EN DE BAASJES LEREN OVER DE TALENTEN VAN HUN HONDEN.
HOE ZIET EEN SCHOOLDAG ERUIT OP DE MIDDELBARE SCHOOL?

Wij werken altijd met kleine groepen van maximaal zes baasjes en de puber honden krijgen ongeveer drie kwartier les om overprikkeling en overbelasting te voorkomen.

We werken veel aan rust en er ligt veel aandacht op het ontwikkelen van dit gedrag. Er is ruimte tussen de honden en wij oefenen veel aan de omgang met prikkels. De motivatie en communicatie vaardigheden worden verbeterd en worden gebruikt bij het uitvoeren van interval parcours.

Een interval parcours bestaat uit een serie oefeningen waarbij er een afwisseling is tussen statische en actieve oefeningen. Hierdoor krijgen de baasjes inzicht in waar ze aan moeten werken en inzicht in de talenten van hun hond. Daarnaast is het ook vooral erg leuk voor het baasje en de hond. Pubers zijn immers vaak alleen maar te porren voor leuke dingen.

Na de les is er tijd vrij gehouden om vragen te stellen.

WAT LEER JE ALS BAASJE?

Je leert je hond beter lezen zodat je beter kan anticiperen op zijn gedrag. Je krijgt inzichten over de emoties en behoeftes van je hond en hoe je daar gehoor aan kunt geven. Ook verbeter je de verschillende technieken om je hond beter te motiveren en om zijn aandacht vast te houden. Het communicatie model word afgemaakt en je leert deze in verschillende situaties in te zetten. Je krijgt informatie en handige tips over de puberteit waardoor je beter om kan gaan met deze fase.

WAT LEERT DE PUBER?

De hond leert dat beheerst gedrag beloond wordt en om nog beter om te gaan met prikkels. Beter inzicht in zijn eigen lichaam en om obstakels te overwinnen door samenwerking. Ook zal zijn concentratie vermogen beter worden en kan hij oefeningen langer volhouden. Contact, interactie en ontspanning zoeken bij het baasje en ook zal zijn zelfbeheersing verbeteren.

WAT STOP JE IN JE SCHOOLTAS?
  • Een puber hond, met het liefst een tuigje.
  • Een lijn, wij oefenen het liefst met elastische lijnen.
  • Een beloningstasje met beloningssnoepjes.
  • Een trek-speeltje.
  • Een plaats-matje/dekentje.
  • Poepzakjes
  • Bij sommige thema’s ( bijvoorbeeld bench training ) adviseren wij om deze zelf mee te nemen. (Dit communiceren wij tijdens de voorgaande les of bij afmelding via e-mail).
LESTIJDEN

Maandag:         20:30 t/m 21:15
Dinsdag:           20:30 t/m 21:15

Het is ook mogelijk om op het inschrijfformulier een verzoek te plaatsen voor lessen overdag. Bij minimaal 5 verzoeken is het mogelijk dat er een extra groep komt op een door de groep gewenst tijdstip.

PRIJZEN

Wij maken gebruik van een knipkaart waarmee je 8 lessen kunt volgen, de kosten van deze kaart zijn €100,- inclusief btw.

MEER OVER ONZE KNIPKAART
INSCHRIJVEN

Het is gebruikelijk dat baasjes eerst de basisschool hebben gevolgd voordat ze aan de middelbare school beginnen. Het is mogelijk om je in te schrijven voor een wachtlijst met andere instromers. Bij meerdere aanvragen van instromers is het mogelijk dat er een instromers groep komt.

Aanvragen gaan via info@dogs-cool.nl