WELKOM OP DE KLEUTERSCHOOL!

PUPPYCURSUS

De kleuterschool is voor kersverse, maar ook voor doorgewinterde baasjes met een puppy. Wij noemen dit de kleuterschool omdat wij de opgroei fases van een hond zo veel mogelijk vergelijken met die van een kind. Dit helpt veel baasjes om de verwachtingen van hun pup realistisch te houden.

Voor veel baasjes is de puppy tijd een hele leuke maar ook soms uitdagende fase. De pup ontdekt dat de wereld groter is dan het gezin waar hij woont. Ook zijn er allemaal verschillende soortgenoten, die er anders uitzien en zich anders gedragen.

Tijdens jouw tijd op de kleuterschool krijg je veel nuttige informatie over deze fase en leer je hoe jij de pup op een goede manier de wereld kan laten ontdekken.

De kleuterschool cursus bestaat uit 8 thema lessen.

JE KRIJGT VEEL NUTTIGE INFORMATIE OVER DEZE FASE EN LEERT HOE JIJ DE PUP OP EEN GOEDE MANIER DE WERELD KAN LATEN ONTDEKKEN.
HOE ZIET EEN SCHOOLDAG ERUIT OP DE KLEUTERSCHOOL?

Wij werken met thema lessen enkleine groepen van maximaal vijf baasjes. Socialisatie, communicatie en opvoeding is de rode lijn door deze cursus heen en dit begeleiden wij op speelse en ontspannen wijze. Wij proberen groepen bewust in te delen op ras, zodat jouw puppy een match heeft en dat er ook de mogelijkheid is om te spelen.

Tijdens de informatieve gedeeltes van de les krijgen de baasjes informatie over nuttige alledaagse puppy onderwerpen. Voorbeelden kunnen zijn: puppy-bijten, zindelijkheid en spel.

Tijdens de actieve gedeeltes van de les gaan de baasjes oefenen met de pups, de oefeningen zijn vooral gericht op socialisatie, ontdekken en de basis communicatie. Om overprikkeling en/of overbelasting te voorkomen bij de pup, duurt het actieve gedeelte maximaal een half uur. De baasjes krijgen voldoende tijd en advies om thuis lekker aan de slag te gaan met oefenen.

Na de les is er tijd vrij gehouden om vragen te stellen en om te voorkomen dat twee groepen elkaar tegen komen in de gang.

WAT LEER JE ALS BAASJE?

Naast heel veel nuttige informatie leer je vooral veel over socialiseren, je leert om je verwachtingen realistisch te maken en beter te kijken naar je pup. Herkennen van goed spel en hoe je leuk kunt spelen met je hond en hem daarin kan motiveren. Daarnaast leer je hoe je gedrag kunt begrenzen maar ook hoe je huisregels maakt voor het hele gezin.

WAT LEERT DE PUP?

Wij schenken nog weinig aandacht aan het leren van trucs, er is immers meer voor nodig dan een strikdiploma om naar de basisschool toe te mogen. Wij schenken aandacht aan het ontdekken en het opbouwen van een band tussen de hond en het baasje. Ook leert de pup zich beter bewust te zijn van zijn lichaam en zijn omgeving. De pup leert sociale vaardigheden en dat zijn emoties en behoeftes erkent worden. Hij leert spelen met andere honden, maar ook dat er regels zijn.

WAT STOP JE IN JE SCHOOLTAS?
  • Een puppy, met het liefst een Y tuig.
  • Een lijn, wij oefenen het liefst met elastische lijnen, maar dit is niet verplicht.
  • Een beloningstasje met beloningen waar de pup dol op is.
  • Een trek-speeltje.
  • Een flinke dosis goede zin.
EXTRA INFORMATIE

Pups kunnen pas starten nadat ze ongeveer twee weken bij hun nieuwe gezin wonen en de 9 weken enting hebben gehad.

LESTIJDEN

Voor aanvang van de cursus ontvang je een mail met alle mogelijke les momenten.

De lessen worden op doordeweekse avonden en zaterdag gegeven.

Het is ook mogelijk om op het inschrijfformulier een verzoek te plaatsen voor lessen overdag. Bij minimaal 3 verzoeken is het mogelijk dat er een extra groep komt op een door de groep gewenst tijdstip.

PRIJZEN

Wij maken gebruik van een knipkaart waarmee je 8 lessen kunt volgen, de kosten van deze kaart zijn €125,- inclusief btw.

MEER OVER ONZE KNIPKAART
INSCHRIJVEN

Wil jij ook een cool baasje worden?
Schrijf je dan hier in!

INSCHRIJFFORMULIER

ONZE ANDERE OPLEIDINGEN