CANICROSS WORKSHOP

Canicross

Tijdens deze workshop leer je verantwoord hardlopen met je hond, waarbij de hond voor je uitloopt en een elastische lijn en een  heupgordel jullie verbindt.

Er staat een lichte spanning op de lijn, dat betekent dat de hond dus niet heel hard hoeft te trekken. Jullie vormen samen een team en door samenwerking vorm je samen één geheel. Het is dus niet zomaar hardlopen met je hond, het is een complexe sport.

JULLIE VORMEN SAMEN EEN TEAM EN DOOR SAMENWERKING VORM JE SAMEN EEN GEHEEL.
WAT LEER JE IN DEZE WORKSHOP

De workshops worden in het bos gegeven en tijdens de 2,5 a 3 uur durende workshop komen de basisprincipes van het canicrossen aan bod. Onze visie is om vanuit ontspanning en op een positieve manier te trainen. Als je vanuit ontspanning gaat trainen, zul je zien dat de hond meer openstaat voor aanwijzingen en zich ook beter kan bewegen, wel zo fijn als je wil canicrossen.

We leren je hoe je je hond voor je uit kan laten lopen en laten zien wat de hond aangeeft. Het leren lezen van je hond tijdens de sport is erg belangrijk voor de samenwerking.
We geven een warming-up voor zowel de hond als het baasje, waarna we canicross materiaal aan zullen passen en een ronde van ongeveer 3 kilometer gaan canicrossen.
We trainen in een kleine groep van maximaal 4 combinaties om iedereen zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven.

WANNEER KAN JE MEE DOEN?

De hond moet minimaal 1 jaar oud zijn. Het liefst 1,5 jaar, dit omdat de hond dan is uitgegroeid. Niet alle rassen kunnen worden toegelaten. Rassen met zogenoemde kort-snuiten kunnen fysiek gezien niet meedoen met een workshop. Is je hond minder atletisch gebouwd; erg korte poten, lang lichaam, erg breed etc is het niet mogelijk om mee te doen aan een workshop. Heeft de hond overgewicht, een blessure of enige andere beperkingen in het bewegen, overleg eerst met een dierenarts of de hond canicross op dat moment net zo leuk zal vinden als jij. Wij vinden de gezondheid en veiligheid van de hond erg belangrijk. Je moet zelf ook een basisconditie hebben, zodat je 3 km kan hardlopen.

WAT HEB JE NODIG VOOR CANICROSS
  • Een gezonde hond.
  • Een trekharnas, heupgordel en elastische lijn.
  • Een halsband of tuig, voor het uitlaten en de warming-up.
  • Sportkleding.
  • Hardloopschoenen, bij voorkeur trail-schoenen voor extra grip.
  • Water en voerbeloningen waar de hond dol op is.
  • Een flinke dosis goede zin.
EXTRA INFORMATIE

Heb je zelf geen canicross materiaal, laat dit van te voren weten. We hebben leen materiaal, het is  erg belangrijk dat een trekharnas echt goed zit.

LESTIJDEN

De workshops zullen veelal zondagochtend gegeven worden in het Montferlandse bos.

PRIJZEN

De kosten voor de workshop bedragen €50,- per combinatie.

INSCHRIJVEN

Stuur een mail naar: sportsdogscool@yahoo.com

ONZE ANDERE OPLEIDINGEN