ONZE VISIE

Cool heeft meerdere betekenissen; naast tof, mooi en modern is het ook een gemoedstoestand. Als je cool bent, dan ben je rustig, ontspannen en trek je je niet zoveel aan van je omgeving. Je straalt rust uit en het is voor anderen prettig om bij je in de buurt te zijn.

Wij noemen onszelf: de hondenschool voor coole baasjes. Want wij zijn van mening dat juist de baasjes het meeste leren op een hondenschool. Wij gebruiken de naam ‘baasjes’ met een flinke knipoog. Het is absoluut niet zo dat wij denken dat je de baas moet zijn over je hond.

Bij Dogs-Cool werken wij aan rust, motivatie en communicatie voordat wij ons bezig houden met trucs. Wat wij hiermee bedoelen staat hieronder beschreven.

ALS JE COOL BENT, DAN BEN JE RUSTIG, ONTSPANNEN EN TREK JE JE NIET ZOVEEL AAN VAN JE OMGEVING.
dogs-cool-visie
dogscool-ruit-1
RUST

Bij Dogs-Cool is rust de fundering en zien wij dit als de basis van waaruit de hond kan leren. Wij geven de baasjes veel inzichten over de innerlijke belevingswereld van hun hond. Wij focussen ons in de begin fases veel op stress, omgaan met prikkels en waarom de hond reageert op zijn omgeving.

dogscool-ruit-2
MOTIVATIE

Wij werken wij veel aan de motivatie van de hond, want zonder motivatie is er geen actie. Het samen oefenen moet leuk zijn en wij maken veel gebruik van interactieve beloning momenten. Hierdoor zit een oefenen sessie vol met verassingen voor de hond en is leren een leuke activiteit. Het versterken van de band en het vertrouwen tussen de hond en het baasje staat centraal.

dogscool-ruit-3
COMMUNICATIE

Het is heel nuttig dat het baasje en de hond duidelijk met elkaar kunnen communiceren. Hiervoor leer je verschillende technieken te gebruiken en werk je aan het communicatie model. Tijdens de opleidingen zijn er veel momenten waarbij de baasjes leren kijken naar de lichaamstaal en leren luisteren naar de behoeftes van de hond.

VRIENDSCHAP MOET GEBASEERD ZIJN OP WEDERZIJDS VERTROUWEN EN NIET OP ANGST OF INTIMIDATIE!
TRAININGSMETHODE

Wij oefenen door middel van het belonen van gewenst gedrag.

De basis van onze trainingsmethode is marker training in combinatie met creatief lesgeven. De focus ligt vooral op het gedrag en wij willen onze cursisten graag uitdagen om verschillende oefen-methodes uit te proberen. Onze instructeurs zijn geschoold bij erkende kynologische opleidingen en volgen geregeld bijscholingscursussen.

Wij maken geen gebruik van hulpmiddelen en correcties die voor pijn zorgen bij de honden.
De hond is je beste vriend en die vriendschap moet gebaseerd zijn op wederzijds vertrouwen en niet op angst of intimidatie!

Spreekt onze visie jou aan, schrijf je dan in voor één van onze opleidingen.